Skip to content Skip to footer

Ingredients (4 persones):

  • 150g de llenties vermelles pelades crues
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 3 pastanagues
  • 2 alls
  • 1,5 litres de brou vegetal o aigua
  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre

Procediment:

  1. Comenceu a sofregir les llenties, la ceba pelada i tallada fina i les pastanagues pelades i tallades a rodanxes amb l’oli a l’olla on fareu la sopa.
  2. Quan la ceba comenci a agafar color, afegiu-hi el porro net i tallat a rodanxes i deixeu-ho coure uns 5 minuts.
  3. Afegiu-hi la meitat del brou, salpebreu i deixeu-ho coure uns 15 minuts.
  4. Passat aquest temps, tritureu-ho tot.
  5. Afegiu-hi la resta de brou i deixeu-ho coure uns 20 minuts més, fins que les llenties siguin cuites.
  6. Serviu la crema en bols. Hi podeu afegir alguna espècie per decorar.

L’APUNT: Aquí teniu un plat fet a base de llenties, que són una gran font d’hidrats de carboni i proteïnes i també aporten ferro i fòsfor. Es tracta d’una crema polivalent, ja que es pot servir freda o calenta, tant en dies freds com calorosos. És una manera diferent de servir les clàssiques llenties.